18 Haziran 2012 Pazartesi

Murat İmre

Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 2011 yılında mezun oldum.

İş hayatına atılmam ise üniversite yıllarımından çok daha öncesine dayanıp. Ortaokul dönemlerinde başlamakta, o tarihler de yaklaşık 5-6 sene ticaretle uğraştım.

Profesyonel manada iş hayatına başlamam ise yani mesleğimle ilgili çalışmalarım, üniversite yıllarında FordOtosan ile tanışmam oldu. 2009 yılında bu güzel birliktelik başladı ve yaklaşık 2 sene 3 ay kadar sürdü.

Ford Otosan sayesinde, IT sektörünü daha üniversite yıllarında detaylıca inceleyip, tanıma ve başarılı analizler yapma fırsatı buldum.Mesleki açıdan bana kattığı şeyleri ise söylemekle bitiremem mesela,

  • Bir yazılım ekibi nasıl oluşturulur.
  • Bir ekibin üyeleri nasıl birlikte çalışır.
  • Ekip olmak ne demektir .
  • Başarılı proje'ler geliştirmek için nasıl çalışmak gerekir.
  • Proje karşısında karşınıza çıkan sıkıntı ve risklere karşı önlemler alıp bunları yönetmeyi (Risk Yönetimi)
  • Analiz ve Tasarım yapmayı
  • Saatlerce çözmek için uğraşıp da çözemediğiniz bir problemi çözmek için makineye reset atıp 15 dk'lık bir mola vermeniz ve geldiğinizde hata'nın çözülmüş olduğuna inanıp sonucunda hatanın gerçekten çözüldüğünü görmeniz :) 
  • Yapısı gereği baştan sona sıkıntılarla dolu olan yazılım süreçlerinin "Murphy Kanunları" gereği mutlaka bir şekilde sarpa saracağını :)
  • Bir yazılım projesinin yine "Murphy Kanunları" gereği zamanında bitmeme olasılığının bitme olasılığından daha fazla olduğunu :)   .....
Evet arkadaşlar bu listeyi daha da uzatabilirim, gerçekten FordOtosan'la IT sektörüne güzel bir giriş yapıp, çok sayıda büyük ve güzel projeler de aktif bir şekilde ".NET Developer / Oracle  PL SQL Developer" olarak görev yaptım.

Ford Otosan'da 2 seneden uzun bir süre görev yaptıktan sonra, IT sektörünün güçlü ve büyük firmalarından biri olan Koç Sistem'de "Yazılım Geliştirme Danışmanı" olarak 2 yıl gibi bir süre, pek çok teknolojiyi kullanarak görev yaptım.

Şu an FİNANSBANK - IBTECH 'de Senior Application Engineer olarak, Kredi Kartı Sistemleri üzerine, çalışmalarımı devam ettirmekteyim.

5 küsür senedir çalışmalarım sonucu öğrendiğim, belkide en büyük deneyimim diyebileceğim şey. Bir yazılımcının kendine aşırı derecede güvenmesi gerektiğidir. Başarılı ve idealist bir yazılımcı, tabiri caizse kendine sapına kadar güvenmelidir :) ve düşünce yapısı da aşağıdaki gibi olmalıdır.

"Eğer bir işi, bir projeyi dünyanın neresinde olursa olsun, birileri bir şekilde yapabiliyorsa onu bende / bizde yapabiliriz."

                                                                                                                                                       MURAT İMRE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder